Divers_covers

OVERIG WERK

Als je fietst dan waait het

Boekje in 2007 in eigen beheer uitgegeven door Janneke Holwarda en Fred Hendriks naar aanleiding van een lange gezamenlijke fietsreis…

Twee mensen denken dat ze hetzelfde beleefd hebben.
Als ze besluiten om ieder afzonderlijk hun belevenissen op te schrijven, blijkt dat hetzelfde meemaken iets heel anders is dan hetzelfde ervaren.

Twee verschillende werelden en een wereld van verschil.
Kernachtig en met veel humor verwoord in vijftig ‘twee-kijkjes’


Je kunt het hier bestellen.

 

Etty en Roosje

Toneelstuk, geschreven door Janneke Holwarda, opgevoerd in voorjaar 2020 en uitgebracht in 2021 door de Toneelcentrale

Ik schreef ‘Etty en Roosje’ in opdracht van Paul Holthuis en Hans Hooghoff, beide betrokken bij een onderwijsproject rondom Roosje Glaser. In het kader van de herdenking van de tweede wereldoorlog in 2020 wilden ze een discussie op gang brengen over de vraag waarom mensen handelen zoals ze handelen, waarom doen mensen wat ze doen, waarom maken ze de keuzes die ze maken en waarom maken ze die keuzes niet anders? Ze bedachten dat het interessant zou zijn om Roosje Glaser, overlevende van Auschwitz door onder andere te dansen met de vijand, op te voeren naast Etty Hillesum. Etty koos voor het helpen en ondersteunen van anderen en stierf in november 1943 in Auschwitz.

In het toneelstuk ‘Etty en Roosje’ ontmoeten de twee vrouwen elkaar, een ontmoeting zien die in werkelijkheid nooit heeft plaatsgevonden. Etty en Roosje wisten misschien wel van elkaars bestaan, maar daar is nergens iets over vastgelegd. Het stuk speelt zich af in kamp Westerbork, de laatste 45 minuten voordat de trein naar ‘het oosten’ gaat vertrekken. Etty en Roosje moeten allebei mee. Ze weten niet precies wat hen wacht in Polen, maar ze weten wel dat het vele malen erger is dan Westerbork, en Westerbork is al de hel.
Klik hier voor meer informatie

Etty en Roosje is een samenwerking tussen het Etty Hillesum Centrum, Paul Holthuis en Hans Hooghof, Theater de Makkers en het Theaterschip.

In 1998 heb ik mijn bedrijf Tycha opgericht.
Tycha betekent zowel lot als geluk.
Geluk kun je najagen,
je lot kun je beïnvloeden door denken en doen.
Bij Tycha kun je terecht voor:

persoonlijke coaching,

loopbaancoaching,

schrijfcoaching 

schrijfbegeleiding