Janneke Holwarda 2

Janneke Holwarda

Janneke Holwarda

Emmen 1953. Opleiding: Bibliotheek-en Documentatieacademie Groningen, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Het Colofon en de Schrijversvakscholen in Amsterdam en Groningen.

Schrijver

Ik schrijf vanuit verwondering, nieuwsgierigheid, herinnering, verbeelding, fantasie en mededogen. Mijn boeken zijn een mengeling van waargebeurd en fictie. Mijn personages zijn altijd op zoek, vaak vinden ze iets anders dan wat ze zochten.

Schrijfdocent

In mijn lessen aan de Schrijversvakschool in Groningen en in individuele manuscript-begeleiding help ik je om je eigen stijl te leren kennen en verbeteren. Je leert lezen, herlezen, hardop lezen en opnieuw lezen. Staat er wat je werkelijk wilt zeggen? Hoe kun je het beter, scherper, mooier en sprekender formuleren? Schrijven is schrappen. Schrijven is zoeken , net zolang tot je de woorden en de zinnen hebt gevonden die de verbeelding prikkelen en die de lezer raken in hart en ziel.

Coach

Vijfentwintig jaar geleden richtte ik mijn bedrijf Tycha op. Je kunt er terecht voor individuele coaching en loopbaan coaching. In een aantal sessies begeleid ik je op doelgerichte, betrokken en
creatieve wijze naar nieuwe inzichten, mogelijkheden en vaardigheden én naar een andere manier om met problemen en obstakels om te gaan. Na de coaching ken je jezelf beter, je weet wat je valkuilen zijn, hoe je die kunt vermijden óf hoe je er makkelijker uit kunt komen, je kent je kwaliteiten en je ziet nieuwe mogelijkheden.

In 1998 heb ik mijn bedrijf Tycha opgericht.
Tycha betekent zowel lot als geluk.
Geluk kun je najagen,
je lot kun je beïnvloeden door denken en doen.
Bij Tycha kun je terecht voor:

persoonlijke coaching,

loopbaancoaching,

schrijfcoaching 

schrijfbegeleiding