Het behouden kind

Lena wacht op de terugkomst van haar zoon Thomas, die boos is weggelopen. Ze houdt zichzelf krampachtig voor dat hij straks gewoon thuiskomt, en dan zal ze hem vertellen hoe het werkelijk zit. Want hij sluit zich de laatste tijd steeds meer voor haar af. Thomas neemt geen genoegen meer met de mooie verhalen die zijn moeder over zijn verleden vertelt. Waarom houdt zijn moeder zo angstvallig vast aan wat ze hem over zijn vader heeft verteld?

Terwijl Lena’s wanhoop toeneemt, groeit bij de lezer het wantrouwen. Haar herinneringen lijken niet te stroken met de werkelijkheid.

Het behouden kind is het aangrijpende relaas over een vrouw die vindt dat zij in het verleden heeft gefaald en dat probeert te verhullen met een verhaal waar ze tot het laatst toe in blijft geloven. Een roman over verlangen, wachten, liefde, leugens en schuld: hoe houd je je overeind als je gebukt gaat onder een groot schuldgevoel?

Het Dagblad van het Noorden schrijft:

….
Dit verhaal, over een vrouw die met een hedendaags geheim een traumatisch verleden probeert te herbergen, is ijskoud opgeschreven. Dat doet Holwarda van zo dichtbij dat de lezer via een huiveringwekkende spiraal met de hoofdpersoon meegezogen wordt, rechtstreeks een gruwelijk verleden in……

Recensies